Ime i znak koji obrađujemo kao i uobičajeno donosi razradu koncepta koji je proizašao iz osnovnog imena i taglinea ove tvrtke, a to je „Ideja – hometextil&decor“.

Tako je krenula strategija koja stoji iza ovog koncepta imena a koja je nastojala stvoriti jednostavan i univerzalan simbol koji će omogućiti brendu IDEJA lako integriranje unutar globalne sfere tekstilnih kompanija širom svijeta.

Znak je proizašao iz stiliziranog inicijalnog simbola početnog slova iz imena tvrtke: IDEJA – I.

Konstrukcija početnog slova I naveo nas je da jednostavnim uplitanjem predstavljenog paterna (uzorka) koji imitacijom prepleta tekstilne osnove i potke stvara vlakna tkanine.

Pravilnim pomakom, umnožavanjem i razmještanjem ovog simbola može se doći do uzorka koji će se koristiti u izgradnji čitavog vizualnog sustava označavanje i interne i eksterne komunikacije.

Osnovni raspored korištenja imena i znaka u horizontalnom je suodnosu i to tako da se znak /inicijal nalazi lijevo od boldanimkurentom ispisanog imena. U punoj verziji se desno od imena u okomitom bloku, u dva reda dodaje verzalni tekst: HOME TEXTILE (gornji red) & DECOR (donji red).

U suodnosima interne i eksterne vizualne komunikacije predložen je i set jednostavnih animiranih ikona ponudbenih usluga tvrtke: „zavjese i dekori“, „tepisi i obloge“, „tapeciranje“ i „tende i zaštite za sunce“.